Μετά από μια πολύωρη πανελλήνια συνδιάσκεψη της αποκαλούμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» και μετά από αμφιλεγόμενες διατυπώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε.

Οι «6+6» τελικά και μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεν είχαν καταλήξει στο αν θα παραμείνουν, αν θα εγκαταλείψουν ή αν θα μείνουν εγκαταλείποντας το ΣΥΡΙΖΑ.

Παίζοντας για άλλη μια φορά με τις λέξεις, η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου προέβη σε μια νέα αμφιλεγόμενη δήλωση χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

«Δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία». Παρόλο που η Αρχηγός της ομάδας προέβη σε αυτή την δήλωση

που δείχνει πλήρη ρήξη με την ομάδα Κασσελάκη, εντούτοις δεν ξεκαθάρισε αν θα μείνει ή θα εγκαταλείψει τον κορμό της Κουμουνδούρου.

Αρκεί να υπενθυμίσει ο παρατηρητής, ότι προς τα τέλη της εβδομάδας που μας πέρασε,ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε και συναντήθηκε με το δεξί χέρι της Έφης Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Αν και επίσημα το περιεχόμενο της συζήτησης δεν έγινε γνωστό, εντέχνως διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

και ο Νάσος Ηλιόπουλος φαίνεται να ανήκει σε αυτή την τάση, που υποστηρίζει πως πρέπει να μείνουν στο κόμμα ώστε με τη διαδικασία του ώριμου φρούτου, να το πάρουν στα χέρια τους.

Ναι. Αλλά αυτά δεν είναι πολιτική αλλά μόνον τακτικισμός.

Ηλιόπουλος: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο…»

Σύμφωνα με πληροφορίες τη βασική εισήγηση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης των «6+6» την έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Από αυτήν κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνύπαρξης με τη νέα ηγετική ομάδα.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αποχώρηση δεν πρέπει να γίνει σήμερα

θεωρώντας αναγκαίο να προηγηθεί ένας κύκλος επαφών με βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται κοντά στο μπλοκ των «6+6», ώστε η τελική απόφαση να είναι ισχυρή.

Μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο, τη σκυτάλη πήρε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στην τοποθέτησή της στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, έκανε λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία.

Όπως τόνισε, μάλιστα, η νέα ηγεσία θα μπορούσε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο μετά τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, αλλά οι επιλογές που ακολούθησαν από τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, ήταν διχαστικές.

Νέα ανάρτηση Ηλιόπουλου: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου.»

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποστροφή του Νάσου Ηλιόπουλου κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας 6+6 στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φέρεται να είπε ότι «μετά τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο».

Σε ανάρτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών της Έφης Αχτσιόγλου εξηγεί:

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα».

Τονίζει ότι είναι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001 και σημειώνει: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Αποχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα, αποχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση που πραγματοποίησε. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος,

όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.