Ο πρώην ΥΠΕΞ της Κίνας είχε εξωσυζυγική σχέση – από την οποία απέκτησε και παιδί – όταν ήταν πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, από τον Ιούλιο 2021 μέχρι φέτος τον Ιανουάριο

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ, ο οποίος παύθηκε από τη θέση του τον Ιούλιο, είχε μια εξωσυζυγική σχέση όταν ήταν πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν σ’ ένα μπρίφινγκ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Τσιν συνεργάζεται με την έρευνα, η οποία έχει επικεντρωθεί τώρα στο αν η σχέση ή η συμπεριφορά του Τσιν έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

Σε ανώτερους κινέζους αξιωματούχους γνωστοποιήθηκε πως από εσωτερική έρευνα του Κομμουνιστικού Κόμματος διαπιστώθηκε ότι ο Τσιν διατηρούσε τη σχέση σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως πρεσβευτή της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Δύο πηγές είπαν στην εφημερίδα πως η σχέση είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός παιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου σήμερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ερωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα και δήλωσε: «σχετικά με το διορισμό και την απομάκρυνση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών, η κινεζική πλευρά έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν ανακοινώσεις και δεν γνωρίζω την άλλη πληροφορία που αναφέρετε».

Ο Τσιν αντικαταστάθηκε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών από τον βετεράνο διπλωμάτη Ουάνγκ Γι τον Ιούλιο, έπειτα από μια μυστηριώδη, διάρκειας ενός μήνα απουσία του από τα καθήκοντά του και έπειτα από μόλις έξι μήνες θητείας στη θέση αυτή.

Ήταν πρεσβευτής της Κίνας στην Ουάσινγκτον από τον Ιούλιο 2021 μέχρι φέτος τον Ιανουάριο.