Κακοκαιρία «Daniel»: Νεκρά ζώα παντού στη Θεσσαλία – Μπήκε και ο στρατός στη «μάχη» της περισυλλογής 

Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών η περισυλογή νεκρών ζώων από τα χωριά της Θεσσαλίας – Συγκροτούνται άμεσα κλιμάκια αποκομιδής των νεκρών ζώων από το ΓΕΕΘΑ

Η περισυλλογή των νεκρών ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, η οποιά έχει άμεση απήχηση στη Δημόσια Υγεία, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών, κάτι που επισημαίνει καθημερινά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συσκέψεις που συμμετέχει στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας.

Το μέγεθος της τραγωδίας αποκαλύπτεται διαρκώς τις τελευταίες μέρες, καθώς τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτονται τα κουφάρια ζώων, που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από τα καταστροφικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Daniel».

“Με εντολή του πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές” ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Από σήμερα, πιο ενεργό ρόλο στο δύσκολο και απαιτητικό έργο της περισυλλογής, αναλαμβάνει από σήμερα και ο Στρατός, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού. Συγκεριμένα, όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, έχει ήδη απευθύνει αίτημα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου ο στρατός να ενεργοποιηθεί και σε αυτό το κομμάτι.

«Με εντολή του πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του.

Ακολούθως, το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε ότι συγκροτούνται άμεσα κλιμάκια αποκομιδής των νεκρών ζώων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το Επιτελείο συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.