Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 20χρονης φοιτήτριας, που έχασε τη μάχη για ζωή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από νοσηλεία εννέα ημερών, για την αντιμετώπιση αμυγδαλίτιδας.

«Η πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Δεν είχε την εικόνα θεραπευμένης αμυγδαλίτιδας»,

ήταν το πρώτο συμπέρασμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ιατροδικαστή κ. Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής.

Την εικόνα της μακροσκοπικής εξέτασης, καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μετέφερε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής κ. Δημήτρης Γαλεντέρης:

«Θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού».

Ο κ. Γαλεντέρης προσθέτει ότι δεν έχει λάβει, ακόμη, τον πλήρη ιατρικό φάκελο της άτυχης κοπέλας, «ο οποίος θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και σε ποια δοσολογία, καθώς και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της».

«Από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της νεκροψίας θα προκύψει αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ιατρογενής αιτιολογία της επιβάρυνσης της υγείας της 20χρονης», εξηγεί ο κ. Γαλεντέρης.

Τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών, αυτών, εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.