Οι Ελβετοί δικαστές αθώωσαν τον Μπλάτερ για την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τα ταμεία της FIFA στον Γάλλο

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της παράνομης απόσπασης κεφαλαίων της FIFA.

Οι Ελβετοί δικαστές αθώωσαν τον Μπλάτερ για την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,06 εκατομμυρίων δολαρίων) από τα ταμεία της FIFA στον Πλατινί, πρώην αρχηγό και προπονητή της Εθνικής Γαλλίας το 2011.

Ο Μπλάτερ ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια με τον Γάλλο να ήλπιζε να γίνει ο διάδοχός του.

Αμφότεροι είχαν αρχικά αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο για 8 χρόνια λόγω της υποτιθέμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς, αλλά η χρονική περίοδος αποπομπής τους μειώθηκε αργότερα.

Η είδηση περί καταβολής υπέρογκου ποσού από τον άλλοτε επικεφαλής της FIFA ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για δωροδοκία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος στη FIFA το 2015.

Ενώ ο λόγος πίσω από την πληρωμή είναι ακόμα ασαφής, ο Μπλάτερ είχε πει ότι η πληρωμή ήταν “συμφωνία κυρίων” όταν ζήτησε από τον Πλατινί να γίνει τεχνικός σύμβουλός του το 1998.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η προφορική συμφωνία για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Πλατινί ήταν «εφεύρεση» και δεν υπήρξε ποτέ!

Ο Πλατινί ισχυρίζεται ότι το περιστατικό σχεδιάστηκε για να ματαιώσει την προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της FIFA το 2015.