Όπως αποκάλυψε μέσα σε μόλις μια ημέρα οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000 χιλιάδες.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό». Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον τους για τα 150 ευρώ εκδήλωσαν 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. 

Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω από 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι  «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία». 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας». Και συμπλήρωσε: «Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας».

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Σχετικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμό διευκρίνισε ότι «Την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του».

 

Πηγή: Γεωργαντάς: Στις 109.000 οι αιτήσεις για το Freedom pass σε μια ημέρα