Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης σωματεία και συνδικάτα έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά κέντρα, καθώς επίσης και σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωση τους τα σωματεία και τα συνδικάτα ανέφεραν, μεταξύ άλλων:

“Διεκδικούμε:

·Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

·Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

·Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

·Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

·Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών

·Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

·Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονoϊό”.

Πηγή: Έξω από το Υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν σωματεία και συνδικάτα