Τα μηνύματα είναι μέρος ενός τεστ που πραγματοποιεί η εταιρεία και το οποίο προκύπτει από το Redirect Initiative, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, όπως εξήγησε στο CNN ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Facebook.

«Αυτό το τεστ είναι μέρος της ευρύτερης δουλειάς μας, που έχει στόχο να βρούμε τρόπο να παρέχουμε πόρους που θα υποστηρίζουν τους χρήστες του Facebook που έχο9υν εκτεθεί σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή που γνωρίζουν κάποιον που βρίσκεται σε κίνδυνο», υποστήριξε ο Στόουν.

«Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και ειδικούς του τομέα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα πράγματα να πούμε σχετικά με το ζήτημα στο άμεσο μέλλον», πρόσθεσε.

Μια από τις ειδοποιήσεις ρωτά τους χρήστες: «Ανησυχείτε μήπως κάποιος που γνωρίζετε μετατρέπεται σε εξτρεμιστή;»

«Μας ενδιαφέρει να αποτρέψουμε τον εξτρεμισμό στο Facebook», εξηγεί η ειδοποίηση, σύμφωνα με καταγραφή οθόνης που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. «Άλλα άτομα που βρίσκονται στη θέση σας έχουν λάβει υποστήριξη με εχεμύθεια».

Κάνοντας κλικ επάνω στην ειδοποίηση, ο χρήστης κατευθύνεται σε μια σελίδα υποστήριξης.

Ο Στόουν σημειώνει ότι η εταιρεία κατευθύνει τους χρήστες σε ένα πλήθος οργανώσεων που αντιμετωπίζουν βίαια εξτρεμιστικά κινήματα.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Facebook έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενδελεχών ελέγχων από επικριτές που υποστηρίζουν ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το εξτρεμιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του.

Η εταιρεία έχει υποσχεθεί επανειλημμένως να βελτιώσει τις μεθόδους αντιμετώπισης των fake news και των θεωριών συνωμοσίας.

Πηγή: Facebook: Περίεργα μηνύματα λαμβάνουν οι χρήστες αυτές τις μέρες