Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη κατηγόρησε τον Πάστορα Μάικλ Φέουλνερ, έναν Γερμανό πολίτη, ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, ανέφερε το The Barnabas Fund, μια διεθνής υπηρεσία χριστιανικής βοήθειας.

Ο πάστορας Feulner αντιμετωπίζει απέλαση εάν οι δικαστές αποφανθούν εναντίον του, κάτι που θα συμβεί σε δύο έως τρεις μήνες, δήλωσε ο Barnabas Fund. Ο Feulner δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει σε περίπτωση τέτοιας απόφασης στο δικαστήριο μετανάστευσης.

Ο δικηγόρος του Feulner είπε στο Barnabas Fund ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πάστορας κρατήθηκε παράνομα σε απομόνωση για 30 ώρες και στη συνέχεια του είπαν να φύγει από την Τουρκία εντός δέκα ημερών.

Αργότερα του επετράπη να παραμείνει στη χώρα έως ότου επιλυθεί η υπόθεσή του. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τον πάστορα δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

Ο πάστορας ήρθε στην Τουρκία το 1999 ως εργαζόμενος για να προσφέρει ανακούφιση μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Izmit που σκότωσε 17.000 ζωές. Αυτός και η οικογένειά του εγκαταστάθηκαν αργότερα στην κοντινή Γιάλοβα, όπου είναι πάστορας της Yalova Lighthouse Church από το 2003.

Το 2020, η Τουρκία απέλασε τουλάχιστον 18 ξένους χριστιανούς εργαζόμενους, ανέφερε η Christian Post τον Ιούλιο. Το προηγούμενο έτος είχαν απελαθεί 35 χριστιανοί εργαζόμενοι.

Σε μια έκθεση του Διεθνούς Χριστιανικής Μέριμνας, αναφέρθηκε ότι τον Φεβρουάριο διαπιστώθηκε αύξηση των παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία, με αρκετές εκκλησίες να μετατρέπονται σε τζαμιά και δημοτικά κτίρια.

Ένα τοπικό ηλικιωμένο συριακό ζευγάρι από το μοναδικό χριστιανικό χωριό της νοτιοανατολικής επαρχίας Şırnak εξαφανίστηκε από τις 7 Ιανουαρίου 2020, ενώ ο μοναχός του Συριακού πατέρα Sefer Bileçen εμφανίστηκε στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία για την κοινή χρήση φαγητού με ένα μέλος του παράνομου PKK.

Είναι γνωστή ανέκαθεν η “Τουρκική ευαισθησία” σε θρησκευτικές μειονότητες και εκπροσώπους αυτών που διαβιούν στη χώρα τους. Το θέμα δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό, αφού Χριστιανοί, Εβραίοι και λοιπές θρησκευτικές μειονότητες έχουν “γευθεί” τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Έτσι οι Τούρκοι κατάφεραν από τους 120.000 Έλληνες Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης που ζούσαν εκεί το 1923, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, σήμερα να ζούν λιγότεροι από 2000.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι σήμερα οι Τούρκοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που οι ίδιοι αυθαίρετα βάφτισαν Τουρκική.

Δηλαδή κοινώς για τους Τούρκους σε σχέση με την Ελλάδα “εκεί που μας χρωστάνε μας ζητάνε και τα ρέστα”

Τώρα αντιλαμβάνονται οι εταίροι μας στην ΕΕ, οι Γερμανοί, τί εστί θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία στην πράξη.

 

Πηγή: Ο Ερντογάν εκβιάζει την Μέρκελ – ”Όμηρος” της Τουρκίας Γερμανός πάστορας