Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες των iPhone σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο επιχειρεί να δώσει το νέο λογισμικό που αναπτύσσει η Apple, καθώς η αναγνώριση προσώπου δεν λειτουργεί όταν ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου φορά την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό.

Ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να βρήκε τη λύση, μόνο που αυτή προϋποθέτει μία ακόμη μικρή «θυσία» από τους χρήστες… Να φορούν και ένα Apple Watch.

Η beta εκδοχή του νέου λογισμικού ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, με σκοπό η τελική λύση να είναι διαθέσιμη ως την άνοιξη. Η λειτουργία του στηρίζεται στην ανάλογη λύση που χρησιμοποιείται για τα Mac, που μπορούν να ξεκλειδωθούν αυτόματα αν ο χρήστης φοράει ένα Apple Watch.

Προς το παρόν, οι χρήστες των iPhone θα πρέπει να εισαγάγουν ακόμη τον κωδικό πρόσβασης ή να βγάλουν την μάσκα τους, αφού το FaceID δεν λειτουργεί διαφορετικά.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι φορώντας ένα Apple Watch, το Face ID θα λειτουργεί ακριβώς όπως και πριν: Απλώς θα πρέπει να το κοιτάξει ο χρήστης και θα ξεκλειδώνει αυτόματα.

Πηγή: Apple: Αυτό είναι το κόλπο που ξεκλειδώνει τα iPhone ενώ φοράτε μάσκα