Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, αποκάλυψαν κυβερνητικές πηγές την Παρασκευή.

Η Asharq Al-Awsat επικαλέστηκε πολιτικές πηγές της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις οποίες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι στις 9 Φεβρουαρίου και θα συναντηθεί με τον διάδοχο πρίγκιπα σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Ο Νετανιάχου θα μεταβεί στο Ντουμπάι την επόμενη μέρα, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μπαχρέιν για να συναντηθεί με τον βασιλιά Χαμάντ Μπιν Ισα Αλ Χαλίφα και τον πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν Μπιν Χαμάντ Μπιν Ισα Αλ Χαλίφα.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν είναι μεταξύ των αραβικών χωρών που αποφάσισαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Πηγή: Ο Νετανιάχου επισκέπτεται Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν