Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια συγκέντρωση Χριστιανών που ετοιμάζονταν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Υπάρχουν ακόμη και ορισμένες μη επιβεβαιωμένες αναφορές θανάτων. Η περιοχή είναι απομονωμένη, κάτι που δεν επιτρέπει μάρτυρες και η αστυνομία αρνείται να ανταποκριθεί σε κλήσεις.

Η βία έλαβε χώρα στο χωριό Sindhwaram, στο Chhattisgarh: από τις 2 το βράδυ έως το πρωί, πλήθος μεθυσμένων και οπλισμένων ανθρώπων επιτέθηκαν σε μια σκηνή όπου ομάδες Χριστιανών απασχολούνταν για την προετοιμασία των Χριστουγέννων και είχαν κοιμηθεί επί τόπου.

Ο ακτιβιστής Arun Pannalal, πρόεδρος του Chhattisgarh Christian Forum, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Gajral παρά μόνο σήμερα το πρωί στις 6 π.μ. Η αστυνομία αρνήθηκε κάθε βία.

Η περιοχή Chhattisgarh είναι γνωστή για μια σειρά βίας εναντίον Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο Sajan K George, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ινδών Χριστιανών (Gcic), καταδίκασε “τη βάναυση επίθεση εναντίον των χριστιανών του Chhattisgarh, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στο σκοτάδι αυτής της νύχτας, μέχρι το πρώτο φως της ημέρας. Οι ευάλωτοι Χριστιανοί διώκονται συνεχώς στο Τσατισγκάρ. Τα πράγματα χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, έτσι ώστε οι πιστοί να καταπιέζονται και να συνθλίβονται. Στην κοσμική Ινδία, ζουν με φόβο, φοβούνται για τη ζωή τους”.

Πηγή: Ινδία: Αιματηρή επίθεση εναντίον Χριστιανών σε προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα