Μια σημαντική επιτυχία είχαν οι αρχές της Τουρκίας, καθώς κατά την αστυνομική επιχείρηση που διοργάνωσαν ομάδες στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας κατασχέθηκε μια Βίβλος χαραγμένη σε δέρμα γαζέλας αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες της Αστυνομίας του Νομού Sehitkamil είχαν πληροφορίες για ένα λεηλατημένο μουσείο στη συριακή πόλη Χαλέπι και το αποτέλεσμα της λεηλασίας πιστεύεται πως ήταν η μεταφορά πολλών πολιτιστικών θησαυρών στην Τουρκία.

Η εν λόγω Βίβλος που χαράχθηκε στο δέρμα της γαζέλας εκτιμάται πως έχει αγοραστική αξία περί του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ. Στην επιχείρηση, 3 άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην αστυνομία.

Ζητείται αποκατάσταση σε μοναστήρι 800 ετών στο Elazig

Στο μεταξύ ένα μοναστήρι 800 ετών, που βρίσκεται στην περιοχή Kovancılar του Elazig, έχει την ανάγκη να αποκατασταθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τον τουρισμό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Μονή Ekinözü (Kağtsrahayeats) και η εσωτερική εκκλησία της, η οποία είναι γνωστό ότι χτίστηκε το 1200 και βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Venk στα σύνορα του Ekinözü (Habap), που βρίσκεται στην περιοχή, και αντιστέκεται στο χρόνο. Ενώ τα περισσότερα τείχη του μοναστηριού, που έχει έκταση 8 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, παρέμειναν όρθια, ένα μεγάλο μέρος της εκκλησίας καταστράφηκε, μη μπορώντας να αντέξει το χρόνο. Στο μοναστήρι, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει πολλά δωμάτια μέσα, είναι γνωστό ότι υψηλόβαθμοι κληρικοί ανατράφηκαν . Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριού και της εκκλησίας για τουριστική χρήση καθώς υποστηρίζουν πως “επισκέπτες έρχονται εδώ από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης κάθε χρόνο. Τουλάχιστον το εσωτερικό μπορεί να καθαριστεί”.

Πηγή: Βίβλος αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατασχέθηκε στο Gaziantep