Έντονη είναι η αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι δεν επιτρέπει ακόμα τις πτήσεις από τη Σουηδία προς τη χώρα μας.

Σε ανάρτηση στον ιστότοπό της η κυβέρνηση της Σουηδίας αποτρέπει τους πολίτες της να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζει λυπηρή την απόφαση της Ελλάδας να μην εντάξει τη Σουηδία στη λίστα με τις χώρες που ανοίγει τα σύνορα της και συστήνει στους Σουηδούς πολίτες της, να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο να έρθουν φέτος για διακοπές.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρεται:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση είναι λυπηρή. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar της MFA και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Πηγή: Η Σουηδία αποτρέπει τους πολίτες της να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα