Η Ryanair εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας αν δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με το προσωπικό για περικοπή μισθών, ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα μειώσει κατά 50% τις απολαβές του.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι απέλυσε περίπου 250 άτομα από το προσωπικό γραφείου σε όλη την Ευρώπη και εξετάζει τις περικοπές έως και 3.000 θέσεων εργασίας μεταξύ των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει περίπου 3.500 απώλειες θέσεων εργασίας αλλά βρισκόμαστε σε εντατικές διαπραγματεύσεις με τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας ζητώντας τους να δεχτούν μειώσεις των απολαβών τους αντί για απολύσεις. Υπολογίζουμε μειώσεις της τάξης του 20% για τους καλύτερα αμειβόμενους πιλότους και 5% από τους αεροσυνοδούς με τις χαμηλότερες απολαβές, και πιστεύουμε ότι αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τις περισσότερες, αν και όχι όλες, περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Ο’ Λίρι στο BBC.

Πηγή: Ryanair: Κατάργηση 3.500 θέσεων εργασίας αν δεν υπάρξει συμφωνία για περικοπές μισθών