Μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, η Αθήνα θα δείξει σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, όπως δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τουρκία «να δημιουργήσει κεκτημένα στο Αιγαίο, που δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης στον Έβρο, μετακινεί το ζήτημα σε άλλα πεδία την ώρα που στην Τουρκία υπάρχει, όπως είπε, ανάγκη για εσωτερική κατανάλωση με αφορμή και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Επιμένει η Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τη χθεσινή αντίδραση της Αθήνας, η Τουρκία επιμένει για τις έρευνες σε περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθώς με σημερινή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι περιοχές που έχει σημειώσει για τις γεωτρήσεις βρίσκονται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στον ΟΗΕ και τονίζει πως «η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα, την οποία έχει ανακοινώσει πολλές φορές».

Πηγή: Μηταράκης: Η χώρα μας θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα