Χιλιάδες ήταν οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αντίκρισαν «δωράκι» στο λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι οι οφειλές αυτές όχι μόνο δεν είχαν «σβήσει» αλλά αντίθετα είδαν ότι είχαν με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ καθησυχάζουν και αναφέρουν ότι όσα χρήματα έχουν καταβληθεί στην εφορία

θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και οι προσαυξήσεις θα σβήσουν.

Αν στο μεσοδιάστημα οι φορολογούμενοι χρειάζονται Φορολογική Ενημερότητα, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά ή μέσω email στη Δ.Ο.Υ τους.

Η αρρυθμία του συστήματος, συνδέεται με τις παρενέργειες της πανδημίας και ειδικότερα με τις εκπτώσεις 25%

που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στην εμπρόθεσμη πληρωμή διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της έκπτωσης, έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση των πιστώσεων των καταβολών των φορολογουμένων στο Taxisnet για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εκμισθωτές ακινήτων.

​Αντίστοιχο πρόβλημα είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο αλλά πλέον όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές,

η εικόνα των πληρωμών έχει αποκατασταθεί πλήρως ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα διορθώνονται και τα φαινομενικά «λάθη» του Απριλίου.

Ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων οι πληρωμές που έχουν γίνει και ακολουθούν οι πιστώσεις των καταβληθέντων ποσών για εργαζόμενους και εκμισθωτές.

Πηγή: Το «δωράκι» που περίμενε χιλιάδες φορολογούμενους που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο τις υποχρεώσεις τους