Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Σ.Τσιόδρα στην καθιερωμένη συνέντευξη ενημέρωσης του κοινού σύμφωνα με την οποία όσοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό καταγράφηκαν πως πέθαναν από κορωνοϊό ασχέτως εάν τελικά πέθαναν από άλλη αιτία!

«Εμείς κάναμε και μια ακόμη υπερβολή οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με Covid καταγραφόταν ότι πέθαινε από Covid . Το να έχεις Covid δεν σημαίνει απαραίτητα πως πεθαίνεις από Covid εμείς το καταγράψαμε πως πέθανε από Covid».

Μάλιστα δήλωσε πως «Το να έχεις Covid δεν σημαίνει πως πεθαίνεις από Covid. Εμείς το κρατάμε σα να πεθαίνεις από Covid».

Με απλά ελληνικά ο αριθμός αυτών που πεθάναν όντως λόγω Covid είναι μικρότερος.

Υπάρχουν αρκετά άτομα που πέθαναν λόγω άλλων προβλημάτων αλλά επειδή ήταν θετικά στον κορωνοϊό καταγράφηκαν ως θανόντες από κορωνοϊό.

Αν καταλάβαμε κάτι λάθος ας το διευκρινίσει.

Την ελληνική πρακτική άλλοι την ακολούθησαν και άλλοι όχι σε ξένες χώρες, το σίγουρο είναι όμως ότι η πραγματική θνησιμότητα λόγω του κορωνοϊού δεν έχει υπολογιστεί με ακρίβεια και τίθεται το ερώτημα:

Άξιζε να κλείσει όλος ο πλανήτης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα να «μηδενιστεί» η οικονομία; Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την χώρα; 

Τώρα όλοι μας εκθειάζουν αλλά όταν έρθει η ώρα που θα ζητήσουμε χρήματα και βοήθεια, θα μας τα δώσουν υπό ποίους όρους και με τι επιτόκιο;

Πηγή: Σ.Τσιόδρας: «Το να έχεις Covid-19 δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις από Covid-19 αλλά εμείς έτσι το καταγράφουμε»! (βίντεο)