Περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στη λεωφόρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, ενώ η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων», που αναμένεται σήμερα να δώσουν πολύ δυναμικό «παρών». Την ίδια ώρα οι αρχές βγάζουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και, για πρώτη φορά, θωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής, που θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, στο να σπάσουν αν χρειαστεί οδοφράγματα.

Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής και έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 8.000 εκ των οποίων στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια ειδικά του περασμένου Σαββάτου. Από αέρος, ένας μεγάλος αριθμός drones θα είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Τα 12 θωρακισμένα της χωροφυλακής πήραν θέση γύρω από τα Ηλύσια από τις επτά το πρωί.

Δείτε live εικόνα:

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πληροφορίες για ένα τμήμα του μηχανισμού των μέτρων που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι δυνάμεις της τάξης διέρρευσαν στο Διαδίκτυο.

Η παρισινή εισαγγελία της πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνες για να εντοπιστεί ποια είναι η πηγή της διαρροής αυτής. «Ένα υπηρεσιακό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας πρωτευούσης (DSPAP) σχετικά με το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα τεχνικό σημείωμα που απετέλεσε αντικείμενο ευρείας διάδοσης» τόνισαν οι αρχές.