Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πολεμικό επεισόδιο Ρωσίας – Ουκρανίας: Ρωσικό Sukhoi «ξύρισε» ουκρανικό πλοίο

Πολεμικό επεισόδιο Ρωσίας – Ουκρανίας: Ρωσικό Sukhoi «ξύρισε» ουκρανικό πλοίο

Μαχητικό αεροσκάφος Su-27 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πέρασε ξυστά από ουκρανικό πολεμικό πλοίο κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία Kozačka volja 2018.

Το περιστατικό αποτελεί προοίμιο πιθανών εξελίξεων σε σχέση με την θάλασσα του Αζόφ και τις κινήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, προασπίζοντας οι Αμερικανοί τα ουκρανικά συμφέροντα.

Άρθρο με τίτλο (Αμερικανικό σχέδιο «στραγγαλισμού» της Ρωσίας: Ναυτικός αποκλεισμός σε Βόσπορο και θάλασσα του Αζόφ – Απειλούν και τους ρωσικούς πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ), αναφέρει ότι «φωτιά» σε Μόσχα και Πούτιν, βάζει ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών δηλώνοντας το ενδεχόμενο ναυτικού αποκλεισμού της Ρωσίας, ως μέρους στρατηγικού σχεδίου ενεργειακού «στραγγαλισμού’ ρωσικών υδρογονανθράκων στην Μ.Ανατολή.

Την ίδια στιγμή σήμερα η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο «εξουδετέρωσης των ρωσικών πυραύλων εδάφους-εδάφους τύπου Iskander (Καλίνινγκραντ), οι οποίοι φέρεται να παραβιάζουν τους όρους της συνθήκης μέσου βεληνεκούς (INF) του 1987.

Το σχέδιο των ΗΠΑ αφορά ξεκάθαρα όμως τον πλήρη ολοκληρωτικό έλεγχο αρχικά των Στενών με διάφορα νομικά και μη τερτίπια και δεύτερον, την θάλασσα του Αζόφ που αποτελεί το βορειότερο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας.

Η δραστηριότητα της Ρωσίας στη Θάλασσα του Αζόφ αυξήθηκε, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν σε ξένα εμπορικά πλοία να κατευθύνονται ελεύθερα από το στενό του Κερτς, αναφωνούν οι Ουκρανοί.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανέθεσε στον Υπουργό Άμυνας, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου την εντολή να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν οι ρωσικές προκλήσεις σε σχέση με την παρεμπόδιση της εισόδου των πλοίων στους ουκρανικούς λιμένες της Αζοφικής Θάλασσας.

Με αυτήν την δικαιολογία προσπαθούν  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ να επέμβουν στην περιοχή όπως έκαναν και στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, ενώ νατοϊκός στόλος από παρόχθιες χώρες θα περιπολεί στην σε μόνιμη βάση στην Μαύρη θάλασσα.

Πρόκειται για μία θάλασσα η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα και ειδικά το τμήμα (Strategic Forecasting Inc.), στο εγγύς μέλλον, τόσο η Ουκρανία και η Ρωσία θα αναγκαστούν να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η στρατιωτική συγκέντρωση όμως αμερικανικών και ρωσικών μονάδων επιφανείας στην Μαύρη θάλασσα, θα μπορούσε να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πιθανή πολεμική σύρραξη με αναπόφευκτες συνέπειες για ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.