Σκηνικό εμφυλίου έχει δημιουργηθεί στο Μαξίμου με συγκρούσεις και μαχαιρώματα μεταξύ κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Πρώτο «καυτό» ζευγάρι είναι ο Νίκος Παππάς με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ο πρώτος – όπως περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης – φέρεται να έχει επανακάμψει στο πρωθυπουργικό επιτελείο και να διεκδικεί τη θέση του νούμερο 2 που κάποια στιγμή είχε χάσει από τον Τζανακόπουλο. Μέσα στην κυβέρνηση λένε ότι το δημοσίευμα-μαχαιριά κυριακάτικης κυβερνητικής εφημερίδας για τον Ορέστη Τσακαλώτο ήταν ξεκάθαρο μήνυμα στον… εξάδελφο υπουργό Ευκλείδη. Και το «χρεώνουν» στον Νίκο Παππά που βρίσκεται απέναντι με την ομάδα των «53+». Από πού πήρε άραγε έγκριση για τέτοια επίθεση; λένε».

«Αλλά ο Νίκος Παππάς εξακολουθεί να εκδικείται τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Να σκεφθείτε ότι έδωσε τη… θεαματικότητα από τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ΕΡΤ. Μόλις 5%, είπε. Και κάτι ακόμα: δεν είναι λίγοι (ας τους πούμε «προεδρικούς») στον ΣΥΡΙΖΑ που στοιχηματίζουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα είναι στο Επικρατείας, αλλά με σταυρό είτε στην Αττική είτε στην Πρέβεζα».

«Φυσικά η «ομάδα του Ευκλείδη» δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση. Ο… θεοσεβούμενος Νίκος Φίλης δεν υπολόγισε ούτε τον… Παππά και έριξε κατά βούληση βολές για το χάος στην ΕΡΤ, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Αν και εσχάτως έχει παραδώσει την ευθύνη στον «κολλητό» του, Λ. Κρέτσο. Βεβαίως, όπως μου λένε, ο Τσακαλώτος ετοιμάζει και τη δική του απάντηση, αύριο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου
«Το δεύτερο «καυτό» δίδυμο είναι αυτό των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου, με απειλές μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού του στυλ «ή αυτός ή εγώ». Η εξέλιξη στο Μακεδονικό στάθηκε αφορμή να αναζωπυρωθεί η κόντρα και όπως λέει κι ο λαός «όταν παλεύουν τα… βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

ΠΗΓΗ: BHMAτοδοτης