Την πρόθεση να καταψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη συμφωνία για το Μακεδονικό επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ασκώντας δριμεία κριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε επίσης ντροπή τη λύση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά: εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είναι “τσάμπα μάγκας”.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Καμμένος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. “Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί”, υπογράμμισε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει είτε σε αυτή, είτε στην επόμενη Βουλή.