Το FBI, προειδοποίησε τις τράπεζες ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο σύστημα απάτης, με σκοπό το «άδειασμα»  ΑΤΜ.

Οι χάκερ θα χρησιμοποιήσουν κλωνοποιημένες κάρτες σε ATM σε όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν χρήματα.

Η προειδοποίηση πρόσθεσε ότι οι χάκερ θα τοποθετήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό για την εξάλειψη πολλαπλών ελέγχων ασφάλειας και απάτης που εφαρμόζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να καταργήσουν όλα τα όρια στις συναλλαγές.

Επιπλέον, οι απατεώνες είναι σε θέση να αλλάξουν τα υπόλοιπα λογαριασμών και άλλα τείχη προστασίας.

Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει τη διαθεσιμότητα απεριόριστων κεφαλαίων κατά τις συναλλαγές εκταμίευσης ATM, αναφέρει το usay.gr.

Οι κλωνοποιημένες κάρτες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συναλλαγές γίνονται με προμήθεια δεδομένων κλεμμένων καρτών.

Μετά από αυτό, οι λεπτομέρειες εκτυπώνονται σε κάρτες επαναχρησιμοποιήσιμων μαγνητικών ταινιών.

Αυτές οι νέες παράνομες κάρτες χρησιμοποιούνται σε κατάλληλη στιγμή από τους απατεώνες, συνήθως τα Σαββατοκύριακα, όταν κλείνουν οι τραπεζικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Οι απατεώνες λέγεται επίσης ότι στοχεύουν μικρά και μεσαία ιδρύματα. Συνήθως, αυτοί έχουν λιγότερους ελέγχους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος».

Σε αυτή την κατάσταση, το FBI έχει ζητήσει από όλες τις τράπεζες να αξιολογήσουν την απόδοση των συστημάτων ασφαλείας τους.