Τα περισσότερα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική πέθαναν από ασφυξία σύμφωνα με τον κατάλογο με τα στοιχεία των 92 νεκρών που έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στη λίστα καταγράφονται λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν απανθρακωμένο ή μη ή αν απεβίωσε σε νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς. Σημαντικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ κάτω από 10 έφυγαν από τη ζωή στα νοσοκομεία.

Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην κλήση των συγγενών τους ως μαρτύρων.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων, ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.