Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου στη Βουλή, όταν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευση έσπευσαν να επικρίνουν την αστυνομία για δήθεν αλόγιστη βία.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι λυπάται που ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει έναν περιστατικό που ήδη τελεί υπό διερεύνηση και προσέθεσε: «Δεν αναγνωρίζετε ότι η ΕΛΑΣ με συντονισμένη προσπάθεια σε Πολυτεχνείο και Γρηγορόπουλο, διευκόλυνε για να γίνουν οι εκδηλώσεις σε κλίμα τάξης και ηρεμίας. Να γίνουν πορείες χωρίς επεισόδια. Τα επεισόδια έγιναν μετά απο αρκετή ώρα στα Εξάρχεια, από πολύ μικρή ομάδα».

Σύμφωνα, δε, με τον κ. Οικονόμου οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα ενώ για πρώτη φορά και στις δύο περιπτώσεις δεν έγιναν ευρείας έκτασης επεισόδιο.

Και κατέληξε ο υφυπουργός: «Λυπάμαι γιατί υποστηρίζετε ομάδες που κινούνται στο φάσμα της παρανομίας και δεν έχουν σχέση με τους νέους που τιμούν την μνήμη του Γρηγορόπουλου μνήμη. Δεν έχουν καμία σχέση με την νεολαία αυτές οι ελάχιστες παραβατικές ομάδες».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης υπογράμμισε, με αφορμή μια φωτογραφία που διακινείται στο διαδίκτυο, ότι «αυτό λέγεται και ξύλο και άχτι».

Πηγή: Liberal.gr

Πηγή: Οικονόμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Λυπάμαι που στηρίζετε ομάδες στο φάσμα της παρανομίας