Η βία είναι κατακριτέα από τον οποιονδήποτε. Ιδιαίτερα όταν δέκτες αυτής είναι μικρά παιδιά. Έτσι θα καταδικάζουμε, τόσο το χαράκωμα μικρού προσφυγόπουλου έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη που «εξόργισε» τον Αλέξη Τσίπρα και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και την έκρηξη βίας από Σύρους μαθητές εναντίον ελληνόπουλων στα Ιωάννινα. 

Την είδηση πως ένα προσφυγόπουλο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο στην Θεσσαλονίκη σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας ασκώντας «πολεμική» κριτική στον πρωθυπουργό.

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση πως ένα προσφυγόπουλο από το Ιράν, που φοιτά στην 1η Γυμνασίου σε σχολείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο μαυροφορεμένοι άνδρες με κουκούλες πλησίασαν τον μαθητή, του χάραξαν το χέρι με μαχαίρι και τον απείλησαν να μην ξαναπάει σχολείο γιατί «θα πάθει πολύ χειρότερα». Την καταγγελία έκανε ο διευθυντής του σχολείου του μαθητή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή αυτό το σοκαριστικό περιστατικό, εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, καλώντας τον “να σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική”.

Αλλά και “να απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του”.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μιλά για “ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» που βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους” με το ύφος του να είναι ιδιαίτερα σκληρό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

“Στην αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία.

Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα.

Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους.

Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων.

Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του.

Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου.

Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια.

Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κος Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία. Ας σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας:

Πηγή: Οργισμένος ο Τσίπρας επιτίθεται στον Μητσοτάκη για το χαράκωμα προσφυγόπουλου