Στοιχηματικές εταιρίες ή στοιχηματικά site/ιστοσελίδες; Τι αλλάζει η οδηγία της ΕΕΕΠ προς τους παρόχους διαδικτυακού στοιχήματος σχετικά με την εμπορική τους επικοινωνία;

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια προσπάθεια η εξάπλωση του διαδικτυακού στοιχήματος να τεθεί υπό όρια από την Ελληνική νομοθεσία. Όχι άδικα, κάθε σωστό κράτος οφείλει να έχει ορθούς νόμους και επιχειρηματίες που τους τηρούν.

Με σταθερά βήματα στοιχειοθετείται ένα νομικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη συγκεκριμένη αγορά. Στο BetMarket.gr παρακολουθούμε στενά κάθε σχετική εξέλιξη και σας ενημερώνουμε άμεσα αλλά και έγκυρα για το κάθε τι.

Το έχουμε γράψει άλλωστε ξανά, όποιο στοιχηματικο site λειτουργεί 100% νόμιμα στην Ελληνική αγορά, βρίσκεται στο BetMarket.gr.

Στοιχηματικά Site

Όπως θα αντιληφθήκατε από την παραπάνω πρόταση, μιλάμε πλέον για στοιχηματικά site και όχι στοιχηματικές εταιρίες! Η λέξη «εταιρία» σύμφωνα με τα όσα απορρέουν από την ΕΕΕΠ δεν θα χρησιμοποιείται πλέον.

Η μάλλον θα χρησιμοποιείται μεν, αλλά υπό πολύ αυστηρούς όρους! Άλλωστε είναι δύσκολο να απαγορεύσεις τη χρήση μιας Ελληνικής λέξης. Μπορείς όμως να κάνεις το νομικό πλαίσιο που την περιβάλλει τόσο… μπερδεμένο, ώστε να αποτρέψεις την εύκολη χρησιμοποίησή της.

Μετά την απαγόρευση στην προβολή οποιασδήποτε ενέργειας σχετικά με τις προσφορές (μπόνους)* και επιβραβεύσεις που δίνουν οι στοιχηματικές, έρχεται μια δεύτερη παρόμοια ενέργεια από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Συγκεκριμένα, για να γίνουμε και πιο κατανοητοί,  και να το πούμε… λιανά. Για να μπορούν οι πάροχοι διαδικτυακού στοιχήματος να χρησιμοποιήσουν τον όρο «στοιχηματικές εταιρίες», θα πρέπει να έχουν αντίστοιχες εταιρίες που θα δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ με την ίδια επωνυμία.

Πάμε με παραδείγματα, για να γίνει πιο εύκολο.

  • Έχεις την εταιρία Exampleκαι το site Example.gr, όλα καλά
  • Έχεις την εταιρία Exampleκαι το site NewExample.gr, τότε απαγορεύεται να χρησιμοποιείς τον όρο στοιχηματική εταιρία για το site σου!

Για το νομικό κομμάτι «οι ιστότοποι δεν είναι «εταιρίες» αλλά ιστοσελίδες οι οποίες λειτουργούν στην Ελλάδα υπό τις διαχειρίστριες εταιρίες» αναφέρει η ΕΕΕΠ. Πολύ φασαρία για το τίποτα δηλαδή. Η’ μήπως όχι…;

Ποιον ευνοεί η αλλαγή της ΕΕΕΠ;

Με μια πρώτη ματιά, ουδείς μπορεί να κατανοήσει πλήρως τους λόγους που οι στοιχηματικές εταιρίες τελειώνουν και στη θέση τους… έρχονται τα στοιχηματικά site.

Μένει να δούμε εάν θα εμφανιστούν στοιχηματικές εταιρίες που θα μπορούν και με τον Νόμο να ονομάζονται έτσι, εν αντιθέσει με άλλες που ο ίδιος Νόμος τις θέλει να ονομάζονται απλές στοιχηματικές ιστοσελίδες ή site.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.