Η δέκατη πράξη του δράματος εξελίσσεται στο Παρίσι. Με δακρυγόνα και κανόνια νερού προσπαθούν να νικήσουν τους διαδηλωτές οι αστυνομικές αρχές. Ωστόσο τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν να μάχονται για τα δικαιώματά τους.

Επεισόδια ξέσπασαν στις σημερινές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Δεν έλειψαν ούτε σήμερα τα επεισόδια από τις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφυγαν στα δακρυγόνα και στα κανόνια νερού, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος.

Τα «κίτρινα γιλέκα» βγήκαν στους δρόμους για δέκατο Σαββατοκύριακο, καθώς οι διαδηλώσεις του κινήματος που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα μέσα Νοεμβρίου έχουν λάβει διαστάσεις γενικευμένου κλίματος διαμαρτυρίας απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές του Εμανουέλ Μακρόν.

Αφού ολοκληρώθηκε σήμερα η τετράωρη πορεία των διαδηλωτών, ομάδα νεαρών ενεπλάκη σε επεισόδια με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ανταποκριτής του Sputnik.

​Η αστυνομία απάντησε στα μπουκάλια και σκουπίδια (τα οποία πέταξε ομάδα διαδηλωτών) με τη χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.

​Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, στις διαδηλώσεις έλαβαν μέρος 27.000 άτομα το Σάββατο, με τα 7.000 εξ αυτών να καταλαμβάνουν τους δρόμους του Παρισιού.